Dozajlama Nedir?

Dozajlama Nedir?

Dozajlama, genel anlamı ile asıl hammaddeye katkı madde ekleme işlemine denir. Bu ayar oldukça hassas cihazlarla ölçümlenebilmekte ve karışım kalitesi açısından önem arz etmektedir.                                                                                                          

Dozajlama Sistemi Nedir?

Çalışan ticari ortamlar için tasarlanmış olup, bugün piyasadaki en güvenilir, kullanımı kolay ve esnek modellerdir. Otomasyon endüstrisindeki küçük bileşenlerinin, doğru dozajının izlenmesine yardımcı olur. Dozajlama sistemlerinin kullanılmasıyla, dozajlama işi giderek daha kolay hale gelir. Önceden monte edilmiş komple çözümler mevcuttur ve önemli dozajlama uygulamalarında kullanıma hazırdır. Sensör teknolojisi, kontrolörler ve dozlama pompaları, gerekli tanklarla bir ünite oluşturur ve montaja gerek kalmadan çalışmaya hazırdır. Buna ek olarak, Toplu Dozajlama Sistemleri ise toz, tanecikli ve taneli malzemelerin helezon konveyör, tartı bandı besleyici veya vibrasyon sistemleri ile dozajlanmasını içerir ve genellikle reçetelere dayalıdır.

Gravimetrik Dozajlama Nedir?

Granül malzeme taşımacılığı için verimli ve hassas gravimetrik dozajlama cihazlarının konveyör hatlarına dahil edilmesi, üretken ve uygun maliyetli malzeme besleme veya karıştırma tesisleri oluşturmak için kritik bir mühendislik adımı olarak tanımlanır. Konveyör üzerindeki malzemeyi doğru bir şekilde ölçmek ve böylece kontrol sistemlerini kullanarak malzemenin çıkış kütle akış hızını düzenlemek için bir ikiz yük hücresi ölçüm sistemi hedeflenir.

Volumetrik Dozajlama Sistemi Nedir?

Hacimsel Dozajlama Sistemi, plastik işleme endüstrisinde, işe özel hazırlanmış çok bileşenli karışımlar ile düşük ve orta verim aralıklarında enjeksiyon kalıplama makineleri ve extruderler tedarik etmek için kullanılmaktadır. Bu sistemle, pelet, çakıl, yeniden öğütme veya film yongaları gibi tüm serbest akışlı dökme malzemeler dozajlanabilir ve karıştırılabilir.

Bu, sabit bir hesaplanmış konsantrasyonda hazır bir çözüm bulunmasının gerekli olduğu birçok endüstriyel uygulamada kullanım için oldukça karmaşık bir karıştırma sistemidir. Tipik uygulamalar şunlar olabilir: kesme yağı çözeltileri, deterjan çözeltileri, döküm ve dökümhane damla dövme yağlama ve gerekli olan her yerde, kullanıma hazır, çok özel bir dozajda otomatik olarak yapılan bir çözeltidir.

Dozajlama Üniteleri

Dozajlama Üniteleri titiz bir tasarım çalışmasının sonucudur, kullanım kolaylığı ve güvenilirliğe azami özen gösterilmiştir. Kontrol ünitesi, programlamayı oldukça esnek hale getiren bir mikroişlemci ve inverter tarafından kontrol edilen motorlu bir vida üzerine kuruludur ve bu sayede yüksek performans sağlanır. Bu ekipmanın önemli bir özelliği, dozajlama yüzdesini doğrudan ayarlama yeteneğidir. Bakım gerektirmez ve uzun süreli güvenilirlik sunar.